Μνήμες από το παρελθόν

Bottega_engΤο Caffè Ottolina ιδρύθηκε από τον Gulio Ottolina το 1948. Ο Gulio Ottolina υπήρξε ένας βαθύς γνώστης και είναι ο δημιουργός των πιο εξαιρετικών χαρμανιών espresso που διατίθενται έως σήμερα. Αυτό που τώρα είναι γνωστό ως OTTOLINA ξεκίνησε ως ένα μικρό μαγαζί καβουρντίσματος καφέ για τους λάτρεις του προϊόντος που διατίθετο σε επιλεγμένα bars και καφετέριες. Το κατάστημα βρισκόταν στο κέντρο του Μιλάνου και όταν τη δεκαετία του ’60 ο γιός του Remo μπήκε στην επιχείρηση, η εμπορική δραστηριότητα επεκτάθηκε σε πελάτες γύρω από το Μιλάνο. Τη δεκαετία του ‘90οι γιοί του Remo, ο Fabio και ο Stefano βοήθησαν στην περαιτέρω επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό και τη συνεργασία με πρώην ανταγωνιστές. Κατά τα τελευταία χρόνια το OTTOLINA CAFFE έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην επέκταση και αναβάθμιση των φυτειών προέλευσης του καφέ και της συνολικής του δομής αυξάνοντας ως εκ τούτου την ικανότητα παραγωγής και τη συνολική ποιότητα.

Η Σημερινή Πραγματικότητα

Χάρη στην προωθημένη τεχνολογία και τη συνεχή βελτίωση των φυτών που παράγεται ο καφές, το CAFFE OTTOLINA είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καβουρντίσματος καφέ στο Μιλάνο, εξυπηρετώντας περισσότερα από 800 café και εστιατόρια και εφοδιάζοντας με τα προϊόντα του πολλές σημαντικές αλυσίδες εστιατορίων σε όλον τον κόσμο. Τα περισσότερο από 60χρόνια εμπειρίας μας βοηθούν να ανταποκριθούμε επιτυχώς σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο περίγυρο. Η πρόοδός μας όμως αυξάνει την προσοχή μας στην ποιότητα και την παράδοση• τα blends (χαρμάνια) της παραγωγής μας διατηρούν τα χαρακτηριστικά και το άρωμα των ειδών εκείνων του ποιοτικού καφέ που έχει γίνει δύσκολο να βρείτε.

Προκλήσεις του Μέλλοντος

Από το μικρό μαγαζάκι λιανικής πώλησης στο κέντρο του Μιλάνου μετακομίσαμε και επεκταθήκαμε δύο φορές έως τώρα: μια διαρκής διαδικασία αναβάθμισης μας έχει θέσει στην αιχμή της πρωτοπορίας για παραγωγή νέας τεχνολογίας και παράλληλα με την επέκταση σε νέες αγορές μένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα και την υπεροχή.